logo
Welcome, Guest. Please Login or Register.
28. May 2024, 04:16:33


Home Help Search Login RegisterWIKIUHSDR Download

Amateurfunk Sulingen
Diskussions- und Newsboard des DARC-Ortsverbandes I40  |  allgemeine Kategorie  |  OVI40 SDR Projekt (English AND German discussions around OVI40 SDR project) (Moderators: DF8OE, DL1PQ)  |  Topic: Problems UI with F7/H7 <- zurück vorwärts ->
Pages: 1 [2] Go Down Print
   Author  Topic: Problems UI with F7/H7  (Read 9469 times)
Macsim Gheorghe
Guest

E-Mail
Re:Problems UI with F7/H7
« Reply #15 on: 05. March 2020, 12:41:03 »

Hello
I recently purchased a Sparrow pcb set and stuck the stm32h743zit processor. I stuck the codecs, the eeprom, the oscillators - including the 32,768 Khz. I got the butloader, then at location 0x08060000 I wrote the software, but when starting it is locked, I did not know how to proceed. It remains only for the welcome message. Where did I go wrong, what should I do? Because it crashes on startup, I can't customize the software with the help of the butloader but with the st-link. I loaded correctly for the H7, but it stops at startup and only the welcome message and the red LED remain.
« Last Edit: 05. March 2020, 13:05:43 by Macsim Gheorghe » Logged
DL8EBD
positron
Urgestein
*****

Offline

Posts: 1908





View Profile
Re:Problems UI with F7/H7
« Reply #16 on: 05. March 2020, 12:50:56 »

Hi Macsim welcome aboard,

did you also take the right firmware?
There are versions for the F7 and for the H7 - not only for the bootloader

Firmware:
https://www.amateurfunk-sulingen.de/uhsdr/firmware-latest/OVI40/

and bootloader:
https://www.amateurfunk-sulingen.de/uhsdr/bootloader-latest/
« Last Edit: 05. March 2020, 12:54:20 by DL8EBD » Logged
Macsim Gheorghe
Guest

E-Mail
Re:Problems UI with F7/H7
« Reply #17 on: 05. March 2020, 13:11:07 »

The firmware got it correctly but only through ST-link. That's how it stays, the bees stop it again.
« Last Edit: 05. March 2020, 18:01:36 by Macsim Gheorghe » Logged
peter_77
Urgestein
*****

Offline

Posts: 735



THE mcHF and UHSDR forum !

View Profile
Re:Problems UI with F7/H7
« Reply #18 on: 08. March 2020, 10:37:38 »

Thats NOT normal. As you can read a page before in this thread. There is NO need for the ST-Link at all ! It all can be done with just the DFuse tool !
Make the P6 bridge, bring the board into DFU mode and flash the right bootloader. Bootloder files as well as firmware files are different for F7 or H7 CPUs ! Check the bootloader message if you like and after that flash the right firmware with the DFuse tool. Thats it !
Procedures can be seen here:
https://www.amateurfunk-sulingen.de/forum/index.php?board=15;action=display;threadid=551;start=75
https://www.amateurfunk-sulingen.de/forum/index.php?board=18;action=display;threadid=1055;start=0

The ST-Link tool is only needed if you (or testing) messed up the CPU registers. This can usually be seen when the board did not go into DFU mode anymore even with the bridge set on the UI.
In that case you need to restore the registers (Andreas posted them the page before) to bring the board back into DFU mode.
Then repeat the whole above procedure with the DFuse tool to flash bootloader and firmware.

« Last Edit: 08. March 2020, 10:55:47 by peter_77 » Logged
Macsim Gheorghe
Guest

E-Mail
Re:Problems UI with F7/H7
« Reply #19 on: 09. March 2020, 20:43:54 »

Hello!
I have done everything you advised me to, but the same thing keeps happening - the welcome message lights up, it stays like that, the LED is on, red. I have checked that everything works fine, but it doesn't go past the welcome message.
« Last Edit: 09. March 2020, 20:49:55 by Macsim Gheorghe » Logged
Macsim Gheorghe
Guest

E-Mail
Re:Problems UI with F7/H7
« Reply #20 on: 09. March 2020, 20:54:52 »

Here's what it displays. Remains with this message and the red LED.
 display.jpg
« Last Edit: 10. March 2020, 08:50:54 by Macsim Gheorghe »
Logged

SP3OSJ
Guest

E-Mail
Re:Problems UI with F7/H7
« Reply #21 on: 14. July 2020, 19:29:43 »

Hi


All s OK
I also have this problem. You need to load the bootloader and firmware again.

73
Artur
Logged
yeson
Neuling
*

Offline

Posts: 14



I'm a llama!

View Profile
Re:Problems UI with F7/H7
« Reply #22 on: 25. August 2022, 07:40:19 »

I have the same Problem But fw write to 0x08060000. But MCU cannot run.Have not display with white screen.
https://www.amateurfunk-sulingen.de/forum/index.php?board=18;action=display;threadid=1865;start=0
Logged
Pages: 1 [2] Go Up Print 
Diskussions- und Newsboard des DARC-Ortsverbandes I40  |  allgemeine Kategorie  |  OVI40 SDR Projekt (English AND German discussions around OVI40 SDR project) (Moderators: DF8OE, DL1PQ)  |  Topic: Problems UI with F7/H7 <- zurück vorwärts ->
Jump to: 


Login with username, password and session length

 Es wird die Verwendung von Browsern die auf der "Blink"-Engine basieren und mindestens
1024x768 Pixel Bildschirmauflösung für die beste Darstellung empfohlen
 
Amateurfunk Die Beiträge sind, sofern nicht anders vermerkt, unter der folgenden Lizenz veröffentlicht:
GNU Free Documentation License 1.3 GNU Free Documentation License 1.3
verbindet!
Powered by MySQL Powered by PHP Diskussions- und Newsboard des DARC-Ortsverbandes I40 | Powered by YaBB SE
© 2001-2004, YaBB SE Dev Team. All Rights Reserved.
- modified by Andreas Richter (DF8OE)
Impressum & Disclaimer
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!